sâmbătă, 31 decembrie 2016

Fara tinerete, nu exista democratie viabila… La multa tinerete, asadar!


O noapte dintre ani, asta este ca o revelatie impartita intre spirit si viata – un fel de ubicuitate permisa tineretii sa ne rascoleasca pe toti, deopotriva. Un An Nou constituie Revelionul sperantelor, momentul cand avem o singura Patrie: Planeta cea inca atat de albastra! Probabil ca viata exista si altundeva, dar numai aici, pe Pamant, trebuie ca e tineretea aceea care sa ne cutreiere fie inainte – hat de departe, cu idealurile, fie spre inapoi si mult prea departe, cu amintirile! Tinerii cu adevarat frumosi si niciodata liberi raman reprezentantii ei cei veritabili. Tinerii au curajul necesar de a ne impinge steaua pe orbita Soarelui, tinerii sunt pastratorii puritatii candide, tinerii sunt cei care, daca mai avem un acel ceva de odinioara, ne pot insanatosi de boala pretentioasei pretiozitati cu care ne asediaza batranetea… Generatiile de tineri sunt insasi Patria, numai ca anvergura lor solicita un Stat pe masura! Cum e posibil sa nu avem minima intelepciune de a le oferi acel Stat pentru a carui modernitate (neimplinita nici astazi) s-au luptat si au pierit atat de multe alte generatii de tineri jertfiti doar pentru ca puterea sa le revina, mereu si mereu (din pacate si atat de intristator), imbatranitilor in rele, celor ce au tot timpul si banii din lume pentru punerile la cale cu care se insotesc arivismul criminal si egoismul tragic ?! Unde sunt tinerii de azi, in ce pozitii sociale au fost exilati politic, pe ce carari ale izgonirii democratice au apucat, ce le-a revenit lor din ceea ce se prefigura dupa sute de ani de lupta acerba, dusa pentru faurirea modernitatii ireversibile?! Insa vedem cum doar capitalul cotropitor de egoist pare sa ramana vesnic…Numai ca niciodata nu va putea invinge tineretea! Crenelurile ei de semetie pura vor domina, de-a pururi, intinderile viitorului, tineretea va demonstra, tuturor rebegitilor de capital inversunat, cum viata este demiurgic de “imbolnavita” de microbul perenitatii, ca Umanitatea are o minune de lege la baza: dainuirea! Sa dainuim peste toate hotararile definitiv de amare si irevocabil de meschine ale instantelor aflate in solda capitalismului periculos de muribund ce e! Bucurati-va de fiece clipa care va intareste pentru oricand, imbratisati fericirea de va intalni cu inca si inca…o alta zi, Luati-va Revelionul acesta de sperante la bratul anului 2017 si defilati prin hatisurile neumblate ale vietii… Fiti voi, chiar daca (azi) si tineri nedreptatiti!
Un Revelion de poveste a povestilor voastre de viata! La multi ani – la multi ani!

Tinerii cu adevarat frumosi si niciodata liberi.

duminică, 25 decembrie 2016

Patria sunt ei, tinerii, cei pe care nu-i mai vede nimeni - de atata democratie !


 Rascruce dintre ani, rascruce de ani – totuna sa fie?! Sunt Sarbatorile de iarna, cea mai frumoasa parte de an pentru copilarie, tinerete sau copilarire a trairii… Pe ecranele TV se perinda imagini cu mineriada din martie 1990, adica la nici trei luni de la Insangerarea din decembrie ’89. Niste tineri cuprinsi de fiorii idealismului si de adrenalina, dar care le-au fost amarnic de manipulate, au crezut ca totul e posibil, de-atunci, fiind, insa, izbiti de batele minerite in strafunduri de istorie. Cand, de fapt, nu era decat lupta dintre imperialismul occidental si cel din Orient, o vesnica distractie pe spezele de lacrimi si sange ale celor cotropiti de frumusetea unor atat de naive elanuri! Se mai spune si ca un anumit presedinte de trista neamintire va fi, nici mai mult – nici mai putin, decat tarat (vai!) intr-o formidabila urmarire penala, care urmarire se va sfarsi, bineinteles, cu o teribila actiune in pacalire a opiniei publice ! Ca ar fi pacat de un asa batran de tot fost presedinte, care – cuprins de germenii democratiei - l-a executat pe un (tot?!) batran presedinte comunist (ce-i drept!), deci, ce bine i-ar fi facut ! Asta e televiziunea care ne-ar fi lipsit asa de mult, odinioara?! Astea-s principiile de etica, civism si democratie cu care vor sa ne bage pe gat imensa prosteala prin care sa se eternizeze la puterea bunului-plac?! Noroc ca next-generatiile de tineri (X,Y,Z) Alfa nu se mai duc dupa fenta, dupa halul ala de fente invechite si cu care prafuitii politicieni, ziaristi, analisti si agenti de influenta cu o bine-stabilita fisa a postului se screm (fara de reusita) sa duca margelele sondajelor pentru ale caror scorneli cancelariile vestului le vor mai indesa conturile. Dar, hai sa ne imaginam cum ar fi sarbatorile de iarna intr-o Oranduire a Tinerilor la Putere! Vom intelege ce departe, in urma, a ramas lumea celor care au insangerat Tara, acum 27 de ani, felul in care ruleaza aceleasi si aceleasi obsesii expirate, cum nu se mai pot opri din minciuna – pentru a-si disimula crimele, imensa tradare a celor pentru care se pregatea sa fie Patria viitorului! Patrie pe care - inloc sa depuna eforturi si inteligenta pentru a o dezvolta, cizela, reorienta – ei au daramat-o naprasnic si au abandonat-o in fata atator guri hamesite, primind recompensa unei puteri absolut muribunde! Domnilor netrebnici, pentru ca guvernarea voastra colonizatoare a devenit mai insuportabila chiar decat moartea apatrida, trebuie sa va spunem ceea ce tac tinerii: vedem cum nu vreti sa iesiti de pe scena, cum va agatati cu ghearele si cu dintii de vietile noastre amarate, cum ne zgariati viitorul, cum ati pregatit o democratie smintitita si sub acoperamantul de legiferare a careia sa ne transplantati si organele de care veti fi avand nevoie pentru a va servi stapanii…vedem dezumanizarea ridicata la rang de guvernare democratica. Si va mai spunem ceva – ca ne e dor de acea veritabila democratie, oranduirea compatibila cu trairile noastre!
“La multi ani!”, camarade, hotaram salutul mileniului: “Traim in pace!”

duminică, 18 decembrie 2016

Tinerii sub regimul minciunii

După cei 10 ani în care izgonirile, disperările şi austeritatea luaseră chipul turbării, alte şi alte generaţii sunt împinse în malaxorul prin care orice viitor este prefăcut în tortura prezentului. Democraţia noastră expirată şi pentru că este nedemn de neîntinerită are un comportament specific celui de dinaintea sucombării. Mai exact, ori suntem îmbolnăviţi la capul democraţiei, ori chiar nu ne face bine acest tip de vaccin democratic. Dar copiii şi tinerii nu trăiesc pentru a-şi lovi privirile spre departe de mucegaiul luptelor voastre politice, de încordarea fleşcăită a muşchilor la guvernare, să vă asculte aceeaşi şi aceeaşi placă a vorbelor de care nu vă mai e odată ruşine, să nu mai scape de voi o viaţă întreagă – timp în care grupurile voastre organizate pe criteriul nulităţii umane să le provoace numai resemnarea… Dar e perioada colindării de la suflet, la suflet, încă tot ninge cu speranţe care se topesc imediat, unele reuşind, totuşi, să ne treacă iernile gândurilor – numai acolo, în cloaca politicii, îmbătrâniţii democraţiei îşi duc bătăliile urâţite de loviturile ghearelor dedate la putere, lux şi înavuţiere. Tineri dragi şi, pe bună dreptate, nepăsători în ale democraţiei nimicuri ridicate la rang de lege a servituţii, luaţi-vă sărbătorile şi daţi-vă de-o parte, înarmaţi-vă cu artificiile fericirii voastre sociale, aşterneţi pe mese tăceri cotropitoare, îmbrăţişaţi clipele care se apropie sfioase şi, între două feluri de răbdare, bateţi pasul de viitor al Patriei voastre care v-a îmbrăţişat, şi ea, de dinainte de naştere…! Restul e nebunia democraţiei politicii instaurate într-un astfel de stat multinaţional schinjuit.
Sărbători de viaţă înfericită de „Tinerii la Putere”!    

marți, 13 decembrie 2016

Tinerii sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei pe Facebook

De 27 de ani, copiii si tinerii sunt declarati indezirabili de la manifestarile dedicate, astfel, Patriei lor. Sunt pusi numai de cealalta parte a gardurilor si filtrelor de siguranta a gastilor la putere, obligati sa asiste cum politicienii demolatori fac doar Parada de Ziua Nationala, maraind unii catre altii. Sensul peiorativ al termenului vine parca sa confirme o epoca profund expirata, perioada in care niciun reprezentat al sutelor de mii de trantori ai democratiei esuat de nemodernizate nu si-a putut da seama de aceasta evidenta incongruenta cu populatia. Vechituri militare achizitionate pe sudoarea sangeranda a cetatenilor si pe comisioane transnationale sunt randuite sa defileze prin fata unor penali notorii, zguduind carosabilul amarat al oraselor sau despicand orizontul innegurat al Tarii. Dar ce inseamna nebunia asta prin care se face parada de muschii armelor ucigase, aratandu-li-se generatiilor viitoare  ca viata nationala se reduce la inarmare si parada, amenintare ori, dimpotriva,  punere in garda, efort national ras de pe mesele copiilor si transformat in masinarii cu care sa-i  condamni mai tarziu…?! Oho, nu astfel se apara Patria! Oamenii dainuirii inca mai cred ca tara se apara doar cu detasamentele de prichindei defiland pe arterele unei educatii moderne, a insanatosirii civilizatiei, ori a infericirii mahnirilor de acasa, Patria se apara cu o imbatabila protectie pentru rasarire in viata si copilarie, vigoare adolescentina si cautari existentiale, cu un invatamant cultural si aplicat prin vocatie de stat, aceste batalioane de sperante fiind urmate de tineri si adulti imputerniciti cu locuri de munca si retribuire pe masura scrijelirii umarului pe care se reazema natiunea si viitorul generatiilor la rand, facand parada doar de unelte, masinarii, tehnici si tehnologie prin care educatia, serviciile medicale, economia, cercetarea stiintifica, arta, sportul si, in fond, viata nationala isi declara demnitatea cu care merg mai departe… Abia la urma ar putea defila cei care sunt indrituiti cu apararea fibrei frontierelor atunci cand statul pervertit isi recunoaste lasitatea si fuge de pe pamanturile secatuite democratic sau isi abandoneaza poporul mintit, talharit… 


De aceea s-au refugiat tinerii pe Facebook, acolo unde inexpugnabila lor retea de ganduri le permite o veritabila si induiosatoare sarbatorire a Zilei Nationale a Patriei lor. Daca ai forta ingandurarii si o chintesenta universala a trairii deodata cu tara, ii poti intrezari cum bat pasul de viitor si trec in rascolitoare detasamente ale prezentului. Patria sunt ei, tinerii, cei pe care nu-i mai vede nimeni, de atata democratie !    

Tineretea are, cu data de azi, majoritatea de 60% in Patria ei!


Motto: Patria sunt ei, tinerii, cei pe care nu-i mai vede nimeni, de atata expirata democratie !   
   Nu exista pe lume ceva tot pe-atat de sfidator cum e darea in stamba a democratiei expirate care, dupa votul slefuit prin durere si mahnire, dar si cu o diamantina naivitate ori speranta, il preia cu furcile caudine ale birocratiei si-l trec prin darmonii constitutionali ai circului cu care-l murdaresc…Vezi, doamne, spune presa indispensabil de aservita: “incepe un veritabil joc al nervilor” - vreme in care acestor plavani nu le poate trece prin colturile capetelor ideea umana ca multi isi pot pierde mintile de foame – doar pentru ca fataitii democratiei si cohortele lor de consilieri, platiti de cetatenii Patriei, sa-si faca numarul “trantorilor la putere”, sa-si arate fudulia functiei, sau cea indusa de votul unei populatii mereu mai amarate…Nu, analisti inutili, voi - ingrasatii de paza ai democratiei care-i subjuga pe alegatori, incepeti numai sa livrati voturi tocate mediatic doar ca sa va “meritati” argintii; copiii infometati, infrigurati si fara de nicio bucurie de-a voastra pe lume mai pot sa astepte, pot sa-si ia chiar si adio, cu sperantele lor, cu tot! Va mirati (de nemultumiti ca nu vi s-au inlesnit, astfel, planurile) de ce n-au iesit tinerii la vot?! Minciunile mediatizat de politice nu-i pot vitregi de adevar pe tinerii despre care nu stiti nimic! Ei au inteles ca exista, de fapt, doar slugoii “de dreapta” ori “de stanga” si care sunt randuiti la putere dupa cum se deriva interesele – mama! Cu bunul-simt sfidat de umorile snobismului “de dreapta” care si-a pierdut, realmente, mintile ratiunii, ei au inteles ca e vremea sa-si vada de o viata adevarata si de problemele pe care i le face tocmai politicianismul tradator, vreme in care cei “de stanga” – cu nimic mai breji, insa (ce-i drept!) nevoiti sa mai respecte cate o mentiune statutara sau un plan al ideologiei mai apropiate de fiintele umane, au castigat alegerea romanilor, iluzionandu-se ca sunt respectati, iubiti…ca votul e pentru ei, ca tara e iar a lor! De-ati sti voi cum abia de-acum trebuie sa va feriti, cu adevarat! Tinerii nu mai accepta manipularile voastre si s-au lamurit: imperialismul-mama castiga intotdeauna: fie cu “dreapta”, fie cu “stanga” acestei democratii scapate de sub orice control al minciunii…  
“O, voi, prea-snobi domni imbatati de amorul lugubru si de-a crimelor politice spaima / Ati vazut ceva mai inspaimantator decat fata tineretii cand se pastreaza tot calma ?!”


joi, 1 decembrie 2016

1 Decembrie - atunci cand in sufletele tinerilor incep sa se aprinda sarbatori scanteietoare


 
La multi ani, Patrie a tinerilor de necucerit!
E data in care Omenirea isi pune frumoase podoabe multicolore, semn ca undeva - intr-un fiece gand, se vede cum o firava lumanare aprinsa dintr-un intotdeauna al sperantelor isi salta sacul doldora de visare, aruncandu-l pe umarul celui pe care copiii il voteaza cu imparatia unui cel de-al cincilea anotimp al trairii: Mos Craciun! Dar si cum din inimioarele de puritate a prichindeilor urca o imateriala si miraculoasa seva care-i intinereste pe parinti si bunici, deopotriva! Am tot sustinut ceea ce credem: ca tinerii din Romania Zilei lor Nationale ar fi (precum bineinteles se si cuvine) primii care sa vegheze la acest cosmic joc de bucurie si pace. Dar ce sa te faci ca, in acest pretutindeni de start catre sarbatori rasadite in suflete, se aud maraiturile politicienilor grobieni ca nu au chef sa se inghesuie la parade, ca unul e din alt partid infractional organizat pentru savarsirea Tarii si altul din celalalt, care are in program o torturare prelunga si mai usoara, ca unul e mai penal de dovedit decat altul si ca nu se poate compara instrainarea a tot ce s-a construit pe suprafata Patriei – cu o efectiva sfartecare tradator de teritoriala si vanzare a trupului Tarii vlaguite de politica si democratie ! Niste uitaturi democratice (n-ar fi corect sa spunem “cainesti”!), chiar si latraturi prefacute (desi tardiv) sub ghiontul securist de alaturi, sau si sclifoseli la vederea carora se infioara obrazul tinerilor… O, vino Doamne, sa vezi cum gangsterii democratiei expirate il pandesc pe Mos Craciun, il talharesc de tot ce are si el mai de valoare in sacul povestilor si, recurgand la un santaj plin de drepturi si libertati, il trantesc in cabina de vot… De aici incepe sa se lase o tacere care pluteste in aer! Maraiturile politice sting luminitele de sarbatori !