luni, 30 ianuarie 2017

Protestati, protestati, protestati! (Cotrocenismul - noua oranduire)

 Si daca vreti s-o faceti pentru o putere papusarita, n-aveti decat! Numai ca asa ceva e prea ieftin ca sa fiti cuprinsi de priviri admirative cand o sa povestiti copiilor ce fapte de eroism v-au urnit din casele ipotecate, probabil, doar pentru a le apara pe cele sase de ciuma rosie despre care nimeni nu va spune si voua ca a fost o forma (depasita) a imperialismului de rasarit - in lupta lui cu cel mult mai hotoman din apus, ca armele ideologice s-au schimbat, agentii de influenta occidental dovedind ca sunt de-a dreptul expirati! Insa chiar aveti dreptul sa protestati, prostia cu ordonantele deocheate e colosala! As protesta si eu, daca ar fi vorba de o atitudine viguros de compatibila cu tineretea care ne este, in fapt, viitor, dar cum sa ma asez intre Pruna justitiei si Nicusor salvatorul oricui, cum sa fac jocul unor partide lesinate dupa capatuiala guvernarii tocmai curmate – sa simt (si de-as fi remunerat de acolo) pe grumaz haturile ONG-iste care sa-mi dea comanda, cum sa scap de spiritual autocritic ce ma va plesni atunci cand as deduce ranjetul noii oranduiri care ne paste: cotrocenismul?! Sa te insotesti cu Pruna si Nicusor e drama curata.
Nu, nici cu Dragnea, dar macar cautati-va pe cineva de anvergura protestelor voastre in vantul desertaciunii imperialiste! De-acum, e timpul indurerarii de-a sti, cu totii, ca Patria ne va fi facuta praf si pulbere! Si vina decisiva nu va fi doar a lui Iliescu sau a CDR-ului, a lui Basescu ori a lui Johanis, a lui Ponta si Dragnea, ci si a unei populatii fie incapabila de atitudine civica, fie plina de fudulia unui civism care o instraineaza tocmai de patria sa. Avem de-a face cu cel mai dureros paradox al civismului propus de expirata democratie: protestele sa nu-ti ajute deloc tara, ba dimpotriva (“Cui prodest?!”).

   
Nimic pe lume nu-ti da dreptul sa-ti incaieri poporul peste care ai fost baracat fara a detine nici cea mai din urma tolerabila universalitate spirituala care sa te recomande. Tinerii trebuie sa imbratiseze un Ideal veritabil - Reforma Democratiei pentru Noi Orizonturi (“Erdeneo”) – asa de pasnic se apara o Patrie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu