sâmbătă, 9 septembrie 2017

Noul curent cultural mondial: creativismul teribilist

Asa se adapa din dragoste si speranta aceste generatii care se hranesc pentru a trai, iar cui nu-i place sau a devenit prea strain de genunile tineretii n-are decat sa invete ca viata se poate trai si altfel, nu doar sub cadenta dictaturii egoismului cu care, indeobste, te invaluie cea de-a doua parte a trairii. Si spunem asta numai si numai pentru ca, zi de zi, se confirma un adevar colosal de dureros, acela ca tineretea lumii este conjurata de generatiile puterii invechite la toate contractele cu statul social, economic, politic…Ce le ramane tinerilor sa faca?! Sa razbata ajutati doar de inteligenta lor penetranta si mult noroc, sau, dimpotriva, sa devina (oh, ce stampa a tristetii infinite!) slugile atator oameni care traiesc numai pentru a manca. Cele mai “indraznete” creatii au fost, de-a lungul istoriei, ale unor tineri scaparatori. E varsta big-bang-ului in univers personal, asa ca se formeaza cate o stea… E cel mai frumos spectacol pe care-l poti intalni si daca stii sa privesti. Dar politicienii, guvernantii oficiali si secreti, mai sunt ei, oare, pe traiectoriile unor orbite umane, mai sunt ei capabili sa asigure cadrul natural perpetuarii judicioase a vietii biologice, profesionale, ideatice? Dar tocmai ca nu, de aceea e nevoie exact de modul in care elitele tineretii de azi se raporteaza la viata, de un nou curent cultural – creativismul teribilist. Si cum de se impaca termenul ultim cu un adevarat demers cultural?
Nu s-ar obosi nimeni sa va raspunda, neputinciosilor la putere, daca n-am sti cum asteptati sa le culegeti teribilismul inevitabil si sa-i inrolati in razboiul cel de toate zilele voastre prapadite! 

Doar ca tineretea este singurul modus-vivendi modern, de-acum chiar ca e prea tarziu sa mai intelegeti si voi, cei ce conduceti pieirea Omenirii, ca tineretea se confunda, in mod natural, cu Puterea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu