duminică, 26 iunie 2011

Imparatia Vietii

                                                                         Legea tinerilor:
                                     vot dublu pentru tineri de la 16 ani; 100 euro alocatie pentru copii.                          
                     
Suntem inconjurati de volbura ghimpata a unei saraciri implantate si invartosate de o nemaiintalnita dementa politica. E ca si atunci cand nu mai ai aerul prezentului, viitorul nici nemaitrecandu-ti prin inspaimantarile mintii. Tara e rapusa intrutotul. Dar pana ce si tinerii ei cetateni nu vor fi instrainati, urgisiti, condamnati la o moarte secret de continua si, in sfarsit,  irevocabil de definitiva, aceste prea-costumate zeci si sute de kilograme de carne cu putere (cica !) politica nu vor anunta indeplinirea misiunii pentru care au fost feriti democratic de ciocanul inrudit cu nicovala furiei neaose...
Tara pare rapusa... si e ordin prea serios de prezidential ca securitatea democratiei sa intemniteze acel inca de negasit ceva, care - ca un mugur etern al regenerarii - colinda cu elixir de viata prin arterele de frontiera ale societatii ce fi-va de maine ! Tinerii nu mai raspund la mantocareala cu politica de doi bani - pentru ei, dar de o perversa capatuiala pentru corifeii minciunilor. Tinerii au bratul incordat ca un resort din otelul indreptatirii, ei n-au nicio treaba cu botezarea cu porecle a organizarilor de chinuire a cetatenilor ba cu microbul capitalismului, ba cu cel al comunismului, ba cu al capitalismului imbalsamat - dar reinviat si poreclit (ca acum peste mii de ani) democratism. Nu s-a intamplat decat ca ne-au colindat cu democratia, si, fiind ca partidele le-au vandut totul, am capatat si noi ceva boli, epidemii, molii dintre cele la moda... Nimeni, nimic si cu oricat efort, si tot nu se poate compara cu jaful politicienilor ajunsi la putere sau ramasi in opozitie !
Trezirea, prieteni ! Nimic nu e mai frumos pe acest pamant decat sa le vina si lor randul sa-i doara, si sa-i doara adanc, si sa fie inspaimantati de confiscarea matematic de totala a averilor si ca n-au niciun rost de aranjament pamantenesc cu viata, ca pe viitorul lor, dupa atata lux si parada, scrie doar "munca salinica si, in sfarsit, in folosul comunitatii".
Nu mai bate niciun fel de vant al schimbarii aranjate cu minciunele de alcov, frezate si ferchezuite cu naclaituri de promisiuni, de-acum sa te tii, ca se pune numai de-o tornada antipoliticianista si special de nimicitoare de la putere ! Tinerii vor vota de la implinirea varstei de 16 ani si vor avea drept de vot dublu. Asta pe bunadreptatea ca, pana isi vor constitui propria lor formatiune civica, ei sufera si mizeria de prezent a guvernarii, dar, mai ales, vor trai cel mai mult de dureros viitorul amanetat  in folosul afacerilor strainilor cu teroristii dictaturii democratice interne. Insa si pentru ca vor avea responsabilitatea instituirii alocatiei de minimum 100 de euro pentru izvoarele de generatii mai mici...
De ce sa aibe tinerii puterea si dreptul la vot dublu; de ce minimum 100 de euro alocatie ?! E-te-te d'aia ! Sa simta si ei cum e lacrima dulce! Si fiindca a lor, precum si a tuturor copiilor va fi Imparatia Vietii pe acest Pamant !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu