luni, 5 septembrie 2011

Funerariul invatamantului

    Bac-ul 2011 a reliefat si incompatibilitatea dintre generatiile de viitor ale tinerilor si alesii expirati ai guvernarilor, oricare ar fi ei ! Politica nebuna a democratiei scoate tampitii la guvernare, sa-i batjocoreasca pe tinerii elevi si studenti. Putregaiul coruptiei face subiecte prin care sa le arate tinerilor ca nu-l pot alunga din salaslurile bugetivore. Plang strunele trairilor adolescentine, cate o primavara de viata cade rapusa din pomul laudat al abrutizarii capitaliste si, la televizoare, se toarna cimentuirea vorbariei nepasatoare.
       Ce sa invete tinerii, secaturilor blestemate?! Cum casunati cu balele conturilor nesatule peste tara lor, cum va napustiti cu incaierarea sa hacuiti aurul Rosiei Montana si sa lasati in paragina prezentului de capatuiala tocmai incomensurabila rezerva de aur diamantin ce s-a retras in formele de relief viitor ale sufletelor lor inca prea biciuite? Pai, bogatia asta nepieritoare nu poate fi exploatata cu cianura voastra de inima!
        S-au ales apele felului de-a fi perena trairea: de-o parte, nebunii nesatui ai politicii cu pumnalele investitiilor, batalioane de tineri care se incoloneaza in forma numaidecata a unui stat viitor, de cealalta parte. Si de azi, doar cu causuri ale gandului pur mai poate sa fie atins filonul de aur insufletit al tinerilor. Nu uitati ca voi roditi in generatii, nu potaile astea politice!
         A, se fandosesc cu puterea de-a va tranti la bac? Trantiti-i si voi cu teapa votului si luati-le puterea.!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu