joi, 1 decembrie 2011

Brand-ul Romaniei

    Politicienii ne induc obligatia ca de ziua nationala sa fim mandri ca suntem romani. Asta probabil ca sa se simta si ei bine dupa atata jefuire pragmatic de premeditata a tarii, in restul anului putand face ce vrem cu saracia si batjocura la care ei ne-au supus.
     Sa le spunem ca mai ales tinerii nu au cum sa fie mandri in astfel de oranduiri. Mandri, de ce? De coruptia instaurata la putere, de faradelegile cu care sunt discriminati, de mizeria politicii interne pe care trebuie sa o spele in imigrarile de cautare a unui strop de demnitate a varstei lor, de nimicul arid al viitorului copiilor pe care si-i invaluie cu suprema amaraciune a neputintei?!
      Dar tinerilor le-ar fi dor sa fie mandri ca sunt romani, insa pelagra politicii nu-i slabeste din chingile netrebnice ale puterii. Pana se vor elibera intr-o suprem de naturala stare a lucrurilor oranduite conform aspiratiilor lor suverane, tinerii aleg sa fie mandri ca pot, iata, ramane ei insisi. In pofida secaturii democratiei doldora de amoralitatea imbatranita in clasa prostituarii politice.
       Jefuitorii defileaza cu armele si mastile celor pe care ii asmut asupra deznadejdilor civice, tinerii sarbatoresc ziua nationala in gand. Si inteleg definitiv ca e nevoie de un alt imn si o alta zi nationala, de o noua oranduire a societatii, de un altfel de stat si de o noua dar aceeasi Romanie.
      Tinerii sunt ziua nationala a Romaniei de viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu