duminică, 15 iulie 2018

#Horoscopul Ideologiei de Viață a Generațiilor

 #BabyBoomers: cei ce s-au născut și au trait în crizele pe care și ei, înșiși, le-au creat procentual, supuși timpurilor implacabile parcă, raliați chiar felului educației, a cunoștințelor promovate sau și a suficienței existențiale. Oameni cu destine marcate de năpraznicele discriminări ori izbituri cu care tragicii ani ai războiului i-au aruncat în cei ai frustrărilor din perioada postbelică. Ici-colo, câte o, totuși și explicabilă astfel, floare de lotus, efemeră și ea!  #GenerațiaX:  una care ar fi trebuit să aducă, în plan international, un suflu  novator – propagat și prin experiența cu care se confunda, mai mult, cu acerba competiție dintre capitalism și comunismul instaurat în această parte de lume. Dar ți-ai găsit!  Într-o vreme în care se propuneau fie eforturi ideatice pentru contracararea prefacerii capitalului într-un bun comun (pe de o parte), fie un efectiv asemenea ideal al orânduirii botezate, mai întâi, sovietic (pe de altă parte), componenții acestei generații se complăceau în a trăi pentru a munci și mânca, deprinzând profiturile unor deplorabile palete comportamentale (șmecheria, lingușeala, denunțul, supușenia, trădarea, trăirile superficiale, spoiala elitistă etc.), asigurându-se de ziua de mâine a chiolhanului cotidian asigurat astfel. Nu-i de mirare că singura  lor pagină mai efervescentă constă în faptul că reprezentanții din Occident i-au asmuțit pe cei din Europa mai de Rasărit să-și dea cu Revoluția în organele vitale statului pe care l-au pierdut, ca…naivii, cu tot cu munca depusă atâta amar de vreme…
#GenerațiaY: ohoo!, aici sunt multe de spus! E reprezentată de tineri cărora nu doar tehnologia, în sine, le-a configurat acea alură imperială a personalității, ci și faptul că sunt atât de informați, încât manipularea totală devine imposibilă pentru cei cu capitalul interesat. Într-o lume bolnav de corporatistă, lor li s-a luat totul, începându-se cu rădăcinile indisolubile trăirii naturale, existenței însăși – până la o progresivă deposedare de orice drepturi inalienabile unei viabile ființări demne. Spiritul comunistoid al nesătulului capitalism „baby boomers” de dominator și scelerat de nepăsător nu încetează să-i asmută  preventiv (?!?) împotriva valorilor sociale fundamentale (lupta de clasă a trecut la un „next level”), încercând să-i prefacă într-o pradă ușoară, pescuind-o din puhoaiele istoriei și aruncând-o la coșul de gunoi al orânduirii lor expirate. Tiparnițele banilor imperialiști le fabrică și genocidul atâtor crize irespirabile, dar nu le pot astupa supremul răspuns: muncim doar pentru a trăi, nu ne veți preface în sclavii pe care i-ați obligat să trăiască pentru a munci pentru voi! Admirabilă atitudine cu care și-au înarmat tinerii răspunsul la aceste interminabile umilințe!
Dar #SfatulAstrelor este să se grupeze, degrabă, într-un #StatDePutere a lor. Tot astrele ne spun că #Tinerii ăștia sunt precursorii schimbării Omenirii, ai unor prefaceri esențiale și de esență – instaurând  Lumea #Erdeneo (#ReformaDemocrațieiCătreNoiOrizonturi), că ei vor constitui #Elitele unei semeții care să se purifice de toate aceste respingătoare învățături ale actualelor așa-zise elite autoproclamate și, într-o totală și dimpreună #Suveranitate a trăirii cu #GenerațiaZ și #GenerațiaAlpha, vor induce una dintre cele mai radicale salvări ale lumii…Pe ei, pe toți acești vitregiți ai #DemocrațieiExpirate, îi numim noi așa precum vor deveni: #TineriiLaPutere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu