vineri, 10 mai 2019

Un #Summit circar (Amenințarea de la Sibiu)

În vreme ce #EuropaUnită a cărăbănitorilor neoliberali se învârtește pe un butoi de nedreptate sfruntată, liderii ei infantili au găsit de cuviință să se reorganizeze într-o campanie fâțâită de minciunelele fudul de ambalate cu abțibilduri galbene și care să disimuleze bastoanele cocoșate pe spinarea #nerezistentă a cetățenilor ei. Cetățeni parcă mereu prea mulți pentru instaurarea unei atât de superioare defilări a scopurilor politicii homosexualizate într-o îmbrățișare sorosist de transpirată a popularilor din ce în ce mai puțin porecliți astfel (?!?), cu socialiștii încolonați subversiv...Înhăitarea care dorea să ne intimideze tocmai de la Sibiu a bolborosit o pălăvrăgeală în 10 puncte care să pună Europa la punct!
Consiliați în gesturi și atitudini populizatoare, încrezuții ăștia definitivi au plimbat tot lozincile lor sfoiegite, cum că apără și iar apără statul de drept suprem al capitalului năvălit asupra celor ce-l produc cu sudoare, tristețe, sânge, durere și moarte. Pentru a fi și mai convingători (decât n-au reușit să fie vreodată), au subtilizat până și mănușile lui Duckadam, doar-doar vor învăța de la ele că, după ce ai tot apărat capitalul populat la dreapta, ar fi indicat să arunci ceva și populației capitalizate la stânga, dar ți-ai găsit (de-aia nici nu vor învinge vreodată)?! Însă am văzut o bandă de lideri uniți în necugetare și nesimțiri - ieșiți din mințile vieților reale. 
Ei, bine, acești rupți de realitate s-au adunat pe bani grei plătiți de românii cei veșnic nedreptățiți tocmai de-aia și, în lipsa unor veritabile preocupări (care se trăiesc până la măcinare interioară) de care i-a ferit #sfântul capital, iată pentru ce prostioare de amenințare subliminală s-au încordat: „…o singură Europă, de la est la vest și de la nord la sud”; „Putem să ne exprimăm și ne vom exprima la unison”; „Vom continua să protejăm modul nostru de viață” (care?! n.a.); „Vom obține rezultate acolo unde contează cel mai mult” (?!?); „ne vom înzestra cu mijloacele potrivite ambițiilor pe care le avem” (!!!) sau (apoteotic) „Ne vom proteja cetățenii și le vom oferi siguranță investind în puterea coercitivă” (!?!).
Sunt exprimările cu o asemenea efectivă primitivizare în conținutul fiecărui punct însăilat astfel! Vede cineva vreo urmă de spirit în acest exclusivism grotesc („spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27”), în aceste angajamente amenințătoare, de fapt? Bolboroseala de la Sibiu a zgâriat cerul orașului transilvan, modul cum e pălăvrăgită constituind dovada certă că a fost scrisă de îngustul Iohannis (și spre disperarea vreunei consiliere mai dezghețate). Acesta este nivelul, înțelegem ce limitați rudimentari ne-au tot condus destinele. A
șa că măcar #PlimbațiUrsul avem tot dreptul să ne coborâm!
Și pentru că tinerii (#GenerationExist) nu se amestecă niciodată cu asemenea gângănii, spiritul tinereții nepieritoare va fi cuprins într-o Declarație scrisă cu bătăi de inimă, multiplicată în perechi de săruturi, introdusă în plicuri de speranță și adresată unui singur Viitor care „se-apropie...se-aude, se vede” și pe care #TineriiLaPutere îl vor făuri cu „dreptatea streașină la sprâncenele de aspirații ale  gândurilor”. Pregătiți-vă pentru #UniuneaTinerețiiEuropene, acolo unde se călătorește doar pe baza empatiei de identitate și orice contract se va semna cu cerneala simpatică a demnității patriotice...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu