duminică, 4 august 2019

O fărâmă de #happy-end cutreierător!?

Ca o #Românie visată din viitor! O bornă de hotar între îngrijorările mistuitoare și neostoita sete cuvântător de înconjurătoare! Și într-un fel de altfel de viață care să te doară măcar cu trăiri omenești...Ce mult ar însemna o dospită fărâmă de viață pentru cele două fetițe ale adolescenței de azi, cât de imens ar conta o cu adevărat de modernă profesionalizare instituțională a unui stat pentru toți! Suferim de o teribilă decredibilizare a profesiilor, de o practicare a lor doar din reflexul procedural aferent procedurilor nerespectate nici ele! Profesii dedate prin malaxorul tenebros al unei maligne clase politice, una care propovăduiește doctrinele neputinței aride, un dezmăț de baliverne paralele cu viața reală a viitorului, o mojicie de instituții pe care politicienii să se cațere cu grotesca lor amușinare profitoare. Acesta nu e statul român, dar tot atât de adevărat e că statul românilor nu va dispărea niciodată!
Probabil că e asaltat și s-a retras undeva, în pânza freatică pe care Patria și-o prezervă oricum, acolo unde să fie cuprins într-o inteligent de secretă șlefuire diamantină... Trebuie să ne oprim din a învăța numele de tragedie a tinereții cu care seamănă cel mai mult iubirea de azi pentru Țară! Ajunge amatorismul acestui democratism prefăcut, propunem tuturor națiunilor lumii obligația de a făuri, împreună, principiile de seriozitate autentică a democrației cu albie curgătoare spre o mirabilă altitudine pașnică a viitorului! Să intre în arena pe care să dăinuie Omenirea doar spiritele debordant de convingătoare, răsară în toate construcțiile politice ale Umanității acei oameni concomitent de providențiali! Tinerii României de pretutindeni și ai Lumii întregi tac – nefiind reduși la tăcere, și cât de grea e o asemenea tăcută speranță ale cărei rădăcini să crească în glastra adâncimilor interioare!

Redeschidem orizonturile #Patriei vindecătoare, de ce să fim egali doar în durere!? Și cum să nu urcăm #bucuria pe cosmica rețea de socializare a gândurilor?! Viața are stindarde arborate în privirile fiecăruia dintre noi și nu uităm cum ar fi ca două dintre ele să fie purtate de Luiza și Alexandra...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu