sâmbătă, 24 august 2019

#România, imperativ!


Și #Tinerețea, definitiv! A sosit timpul reîntregirii României – o reîntregire în litera de ADN a gândului natal și în spiritul modernității făuritoare ! Iar Uniunea Europeană să dețină, pe frontierele ieșirii și intrării într-o asemenea fiecare Patrie a Tinereții,  afișele unor speranțe dăinuitoare.... Și cu regretul c-ar mai putea fi și inimi (oh, tot pe atât de binevenite) cărora le va părea rău c-au întârziat ! Privim cum tragediile tinerilor sunt însoțite doar de spectacolul amarnic al disperării cu care politica expirată râvnește perpetuarea mlaștinii democrației în care i-au abandonat și în care și-au deversat reziduurile luxului derbedeu. Și nu că am cere ceva, neapărat, noi chiar implorăm cu genunchii respectului cuvenit Europei care să-și elibereze spiritele de o înălțătoare arhitectonică a Uniunii ! Fiindcă ele există din prinosul culturii și civilizației grandioase. Să prăvălim balastul urii, nedreptății și egoismului încremenite pe crenelurile viitorului !
Cum să nu eliberăm degrabă umerii tinereții de respirație universală, de ce să periclităm acest vajnic proiect de a cărui solidaritate ne-am legat cu ancorele inimilor prea-visătoare!? Să înțelegem imanența creației unei tinereți fără sugrumare imperialist de ieșită din minți, a vieții fără de capitalul asasin de devorator. Dar trăiască de-a pururi acel capital care nu mai poate uita să-și treacă profitul prin vămile inimii ! Instanța adolescentină a tinereții vrea să fie parte constructivă a unui măreț ideal, o aspirație însuflețitor de înconjurătoare. Tinerele prințese și tinerii prinți aleg să-și făurească Patria ce li se cuvine, nepieritor... Iar dacă tot e să și aleagă, atunci așteptați-vă ca votul lor să decurgă din puritatea freatică a unor asemenea adâncimi de inimă ! Astfel că, și până ce (probabil) nici n-o să treacă această primă jumătate de secol al mileniului, să-mi scrieți și mie, cu energia gândurilor – cumva, de ce se va nimeri argumentul că devenim cea dintâi #Democrație Națională cu un președinte ca la 20 de ani punctual de împliniți în #Uniunea Europei Iubite ! Tot așa precum generațiile Națiunii #Tinerilor la Putere își vor preda ștafeta unei pașnice administrări virile a #Spațiului Natal și prin care să asigure consilierea neabaterii de la viitorul prezis celor ce urcă în gradul de cavaleri ai îndreptățirii...
E vremea vieții lor, cine vrea să le fie alături cu statura exemplului personal, cu arhitectura curajului cordial, al concordiei și empatiei – devine liber să trăiască fiorul acestei credințe neabătute ! Să fim și noi purtați în zborul asigurat de gândurile lor înlănțuite pe rețelele de socializare a camaraderiei la guvernarea puterii lor productive ! Tinerii sunt o pământenesc de mirabilă atmosferă a cerurilor ! De cetățenie altruistă și naționalitate a iubirii, fiecare tânăr reprezintă Universul la scara infinitezimală a purității creatoare... Tocmai de aceea și încă de azi, sunteți cu toții invitați la Nunta din Canaan a fiecărei perechi îndrăgostite până în miezul de prea-frumusețe a copiilor de viitor! De voi este vorba, tânără prințesă și tinere prinț, haideți să făuriți o...Țară!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu